
З 15 жовтня на базі Львівського професійного ліцею харчових
технологій створений навчально-практичний пекарський центр за
підтримки Фонду Роберта Боша та компанії IFT GmbH Товариства по відновленню .
В центрі встановлено нове сучасне хлібопекарське обладнання,
передане ліцею німецькою стороною, на якому учні (слухачі) навчаються випікати
різноманітний асортимент хлібобулочних і кондитерських виробів.
Водночас, центр є осередком для навчання, перенавчання і
підвищення кваліфікації дорослого населення та робітників хлібопекарських
підприємств.
Основними завданнями навчально-практичного пекарського
центру є:
- надання первинної професійної освіти та перепідготовка і
підвищення кваліфікації робітників на базі сучасного обладнання та
технології , що забезпечує кращу адаптацію робітників в умовах
сучасного хлібопекарського виробництва та підвищення якості
продукції;
- підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання та
викладачів предметів професійно-теоретичного циклу навчальних
закладів Західного регіону;
- створення нових навчально-методичних матеріалів для підготовки пекарів;
- партнерство між професійно-технічними навчальними закладами України і
Німеччини;
- створення моделі навчального закладу для підготовки фахівців у галузі
харчових технологій;
- вивчення, узагальнення та впровадження світового досвіду
професійної підготовки робітників хлібопекарської галузі;
- налагодження співпраці з хлібопекарськими підприємствами,
з виробниками обладнання та пекарських добавок.