Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Головна » 2015 » Березень » 10 » Тиждень професій пекаря
2:07 PM
Тиждень професій пекаря

    Професія "кондитер" - складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але багатьох знань та вмінь. Від покоління до покоління передавали люди досвід приготування їжі. Ще в давній Греції був культ Акслепія, міфічного лікаря-цілителя, що мав ім'я Єскулап. Його дочка Гігея вважалась покровителькою науки та здоров'я, а вірною помічницею їх була кухарка Куліна. Вона стала покровителькою кухарської справи. Від цього імені похо-дить і назва професії - кулінар, кондитер. Під час значних перемог над ворогом,  радісних подій  проводилися у Стародавньому Римі та Греції цілі бенкети з тисячами запрошених гостей. Вже тоді були підготовлені люди, котрі готували їжу та відповідали за такі святкування.

         В рамках тижня професій пекаря, кондитера та кухаря 11 лютого в пекарському центрі училища відбувся конкурс на кращу квіткову композицію з мастики серед груп І, ІІ та ІІІ курсів.

         І місце серед груп І курсу зайняла група КВ-1 (пекар, кондитер) – майстер в/н Чайковська І.А.

         І місце серед груп ІІ курсу зайняла група КВ-21 (пекар, кондитер) – майстер в/н Маланюк С.Б.

         І місце серед груп ІІІ курсу зайняла група КВ-32  (пекар, кондитер) – майстер в/н Криворука Л.П.

         Одночасно в кухарській лабораторії проходив конкурс з карвінгу на тему: «Дитячий світ» серед учнів І, ІІ та ІІІ курсів професії кухар.

         Ка́рвінг (від англ. carve — різати, вирізати) — мистецтво художнього різання по овочах і фруктах, зародився багато років тому на Сході, й за тисячі років став частиною національних традицій. Майстри карвінга передавали свої знання у спадок.

         Розрізняють європейський і азіатський карвінг. «Європейський карвінг» — це не більше, ніж карвінг по овочах і фруктах, які ростуть у Європі. «Європейський» карвінг застосовують для створення прикрас з редьки, редиски, буряків, моркви, болгарських і гострих перців, кабачків, гарбуза, баклажанів, цибулі, капусти.

         Майстри азіатського карвінга використовують кавуни, дині, папайю, авокадо, манго, на яких вирізують ажурні візерунки.

 

         Переможцями стали :

  • І місце - група К-7 (кухар) – майстер в/н Савчак І.Й.
  • ІІ місце – група КО – 4 (кухар, офіціант) - майстер в/н Хміль Л.Б.
  • ІІІ місце – група КО – 23 (кухар, офіціант) - майстер в/н Колотило М.М.
  •  

 

Переглядів: 311 | Додав: Боні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
...


...

...


Copyright MyCorp © 2017
Конструктор сайтів - uCoz