Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Статистика

ПРАВИЛА  ПРИЙОМУ

 

ДО ДЕРЖАВНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

«ЛЬВІВСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ

 ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ»

на 2015 рік

 

1. Загальна частина

 

1.1. На навчання  у  Державний навчальний заклад  «Львівське вище професійне училище харчових технологій»  (далі училище) приймаються  громадяни України, які мають повну чи базову загальну середню освіту .

1.2.Громадяни України користуються рівними правами при вступі до училища відповідно до своїх здібностей та нахилів. Обмеження існує тільки за медичними показниками для вступників на професії , пов’язані з обслуговуванням населення, а також показниками професійної придатності.

1.3. Прийом до Державного навчального закладу  «Львівське вище професійне училище харчових технологій» здійснюється для підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем "кваліфікований робітник" відповідно до ліцензії АГ № 582487 виданої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України 14.12.2011р. та свідоцтва про атестацію навчального закладу серія РД № 016679 виданого Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України 14.12.2011р.  з наступних професій:

 

Код і назва  професії

Термін  навчання

Державне замовлення, осіб

На базі 11 кл

На базі 9 кл

  На базі 11 кл

На базі  9 кл

 7412 пекар,

 7412 кондитер

1р 5 міс

2р 10 міс.

25

50

 5122 кухар

1р 5 міс.

2р 10 міс.

25

-

 5122 кухар,

 5123 офіціант

-

2р10 міс.

-

50

5123 офіціант,

5123 бармен

1р 5 міс.

 

25

-

 5220 продавець     продовольчих товарів,

4211 контролер-касир

-

2р.10 міс.

-

25

 Всього:

 

 

75

125

 

 

1.3. Прийом громадян на первинну професійну підготовку здійснюється за рахунок видатків з Державного бюджету України або видатків, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів у державному бюджеті на оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах державного замовлення у професійно-технічних навчальних закладах державної та комунальної власності.

1.6. Прийом громадян понад державне замовлення, а також перепідготовка та підвищення кваліфікації здійснюються за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб.

 

 

2.Приймальна комісія

 

2.1. Прийом на навчання до училища здійснює приймальна комісія.

2.2. Очолює приймальну комісію директор училища, який своїм наказом визначає та затверджує персональний склад і порядок її роботи.

2.3.  Правила прийому до ліцею розробляються згідно з Типовими правилами прийому та затверджуються директором училища за погодженням  з управлінням професійно-технічної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації не пізніше 01 грудня поточного року.

 

  1. Приймальна комісія:

 

  • організовує прийом заяв та документів;
  • проводить зі вступниками бесіди з питань вибору професії або спеціальності, умов навчання, матеріального забезпечення та забезпечення особливого соціального захисту учнів, слухачів, працевлаштування після закінчення навчального закладу;
  • організовує та координує підготовку та проведення конкурсного відбору;
  • приймає рішення щодо осіб, рекомендованих до зарахування до професійно-технічного навчального закладу, оформляє протокол та оголошує відповідні списки осіб;
  • організовує роботу щодо комплектування навчальних груп з урахуванням здібностей і нахилів, віку, стану здоров'я та професійної придатності вступників;
  • вирішує інші питання, пов'язані з прийомом.

 

2.5. Правила прийому до училища доводяться до відома вступників через засоби масової інформації та інформаційні стенди

 

3. Документи для вступу

 

3.1. Прийом документів від вступників здійснюється приймальною комісією училища в період з  20 травня до 25 серпня 2015 року.

3.2. Вступники подають особисто заяву про вступ до Державного навчального закладу «Львівське вище професійне училище харчових технологій» із зазначенням обраної професії, форми навчання, місця проживання та необхідності працевлаштування після закінчення навчання, до якої додають:

  • документ про освіту в оригіналі;
  • медичну довідку за формою 086-У; № 063, 25-ю для юнаків;
  • 6 фотокарток розміром 3х4 см.
  • копії документів, що дають право на пільги до вступу в навчальний заклад (за наявності).

-   для обробки персональних даних особа надає приймальній комісії письмову згоду відповідно до Закону України "Про захист персональних даних".

Вступники пред’являють особисто документ, що посвідчує особу та громадянство (паспорт громадянина України, військовий квиток або посвідчення про приписку (відповідно до вимог статті 14 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу"), свідоцтво про народження – для осіб, які за віком не мають паспорта, або інший документ, який засвідчує особу і громадянство).

3.3. Особи, які направляються на навчання підприємствами, установами, організаціями, додають до заяви про вступ відповідний документ.

 

4. Умови прийому

 

4.1. Прийом до Державного навчального закладу  «Львівське вище професійне училище харчових технологій» проводиться шляхом конкурсного відбору за результатами співбесіди та за показниками середнього балу успішності свідоцтва про базову середню освіту або атестату про повну загальну середню освіту. Абітурієнтам які мають однаковий конкурсний бал, перевага надається тим хто має вищий бал з предметів природничо-математичногог циклу.

4.2. Співбесіда проводиться поетапно протягом усього періоду прийому документів, відповідно до затвердженого графіку.

4.3. Прийом на навчання  понад обсяг державного замовлення у межах ліцензованого обсягу  з професій здійснюється за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб.

4.4.Учні училища та інших професійно-технічних навчальних закладів які успішно закінчили П ступінь професійно-технічної освіти і пройшли кваліфікаційну атестацію, зараховуються (переводяться) на Ш ступінь навчання на основі конкурсного відбору згідно з Положенням про вище професійне училище та центр професійно-технічної освіти, затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 20.06.2000 р. № 225 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 24.07.2000 р. за № 442/4663.

4.5.Зарахування осіб на Ш ступінь навчання здійснюється без надання вступником сертифікату зовнішнього незалежного оцінювання.

4.6.Прийом слухачів на перепідготовку або підвищення кваліфікації може здійснюватися шляхом проведення вхідного контролю знань, умінь та навичок відповідно до статті 14 Закону України "Про професійно-технічну освіту".

4.7. Особи, які без поважних причин не з'явилися на конкурсний відбір у зазначений за розкладом час або отримали незадовільні результати, до участі у наступних етапах конкурсного відбору не допускаються.

5. Зарахування

5.1. Зараховуються поза конкурсом:

  • особи, яким відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надано таке право;
  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа віком від 18 до 23 років відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 1994 року № 226 "Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування" (зі змінами);
  • діти-інваліди та інваліди, яким не протипоказане навчання за обраним напрямом (спеціальністю), відповідно до статті 22 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні";
  • особи, яким відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які  постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надано таке право, у тому числі громадяни, віднесені до категорії 3, – за умови одержання громадянами цієї категорії позитивних оцінок на вступних випробуваннях;
  • особи, яким відповідно до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" надано таке право;
  • діти військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків, на місця, забезпечені державним замовленням. Вступники у цьому разі подають відповідний документ про те, що батько (мати) визнані такими, що загинули під час виконання службових обов'язків, відповідно до Указу Президента України від 21 лютого 2002 року № 157 "Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді".

5.2. Першочергово зараховуються за інших рівних умов:

  • випускники загальноосвітнього навчального закладу III ступеня, нагороджені золотою (срібною) медаллю;
  • випускники загальноосвітнього навчального закладу II ступеня, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою;
  • учасники міжнародних, завершального етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів з дисциплін за умови, якщо вони вступають за професіями (спеціальностями), для яких вищезазначені дисципліни є профільними;
  • особи, які вступають до професійно-технічного навчального закладу за цільовим направленням на навчання.

5.3. Не пізніше ніж через 5 днів після закінчення конкурсного відбору приймальна комісія приймає рішення, оформляє  протокол та оголошує список осіб, що рекомендовані  до зарахування на навчання до професійно-технічного навчального закладу за обраною формою навчання.

5.4. У разі оскарження результатів конкурсного відбору вступник у триденний строк після їх оголошення подає відповідну заяву на ім'я голови приймальної комісії. 

5.5. Зарахування до Державного навчального закладу  «Львівське вище професійне училище харчових технологій» здійснюється наказом  директора училища.

5.6. Після конкурсного відбору зарахування до професійно-технічного навчального закладу може супроводжуватись укладанням договору між училищем, замовником робітничих кадрів (підприємством, організацією тощо) і випускником (для неповнолітніх - його батьками) про навчання та подальше працевлаштування.

5.7. Зарахування до професійно-технічного навчального закладу на навчання за рахунок видатків з Державного бюджету України або видатків, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів у державному бюджеті на оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах державного замовлення, здійснюється в межах затвердженого державного замовлення.

5.8. Прийом громадян понад державне замовлення, а також перепідготовка та підвищення кваліфікації здійснюються за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб.

6.Прикінцеві положення.

 

6.1. Зазначений порядок прийому документів з подальшим зарахуванням поширюється на вступників, які не мають базової загальної середньої освіти і подають довідку про навчання в основній середній загальноосвітній школі.

6.2. Особи, які без поважних причин не приступили до занять протягом 10 днів від дня їх початку, відраховуються з професійно-технічного навчального закладу. На звільнені місця може проводитися зарахування осіб, що отримали позитивні результати при конкурсному відборі, але не були зараховані. При невиконанні державного замовлення на прийом з окремих професій (спеціальностей) професійно-технічний навчальний заклад може проводити додатковий прийом.

6.3. Особам, які не зараховані до професійно-технічного навчального закладу, а також тим, які без поважних причин не приступили до занять, повертаються документи не пізніше ніж протягом п'яти днів з дня прийняття рішення.

6.4. Матеріали, які засвідчують результати вступних випробувань, зберігаються протягом одного  року, а потім знищуються, про що складається відповідний акт.

6.5.Контроль за дотриманням правил прийому до Державного навчального закладу  «Львівське вище професійне училище харчових технологій» здійснюється управлінням професійно-технічної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів та науки Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

 

 

Схвалено педагогічною Радою Державного навчального закладу «Львівське вище професійне училище харчових технологій» (протокол № 3 від 25.11.    2014 р.)

...


...

...


Copyright MyCorp © 2017
Конструктор сайтів - uCoz